Sammen om Drammens gründerhus

Med «hele byen» i ryggen, skapes nå Drammens gründerhus. Målet er å utvikle et kraftsenter for innovasjon og entreprenørskap. I desember er det klart for åpning. Det skjer i en av Nordens mest bærekraftige kontorbygninger, SporX i Dr. Hansteins gate 13 like ved Drammen stasjon.

Gründerhuset, som er et av hovedtiltakene i Næringsvekst 2020, vil bli kraftsenteret i omstillingen av drammensregionens næringsliv. Det skal bli en arena der gründere samles i et miljø med vekt på kreativitet og kommersialisering av forretningsideer.

Målet er å utvikle et økosystem der eksisterende bedrifter, gründere og finansinstitusjoner samarbeider tett med myndighetene og regionens ledende utdannings- og forskningsmiljøer, uttaler lederen av styringsgruppa for Næringsvekst 2020, Rune Kjølstad.

Egne krefter
Styringsgruppa for Næringsvekst 2020 ba Næringsforeningen realisere gründerhuset etter at vinneren av Næringsvekst 2020s konkurranse, The Creators Community/Mesh, måtte utsette etableringen i Drammen på grunn av Covid-19-pandemien. Mesh-utsettelsen representerte derfor en utfordring for gründerhus i Drammen, en satsing som er forankret i Drammen kommunes næringsplan og er det største enkelttiltaket i Næringsvekst 2020.

Nå viderefører vi samarbeidsånden fra omdømmeprosessen og Næringsvekst 2020. Vi løfter byen og regionen sammen, sier Kjølstad.

Står klare

Drammens eksisterende næringsliv har respondert svært positivt på invitasjonen til å samarbeide med gründerhuset.


Det er tydelig at bedriftene i Drammen ser verdien av få i gang et gründerhus med nasjonale ambisjoner. Syv firmaer har forpliktet seg til å være samarbeidspartnere de to første årene. Samtidig har Universitetet i Sørøst-Norge(USN) blitt med. Det vil gi gründerne nyttig nettverk og bidra til sterk forbindelse mellom akademia, det eksisterende næringslivet og de nye selskapene som dannes, sier Kjølstad.

Forsterker bærekraftprofilen

For Vestaksen Eiendom er det en ære å kunne ønske gründerhuset velkommen som leietaker i SporX. Det forsterker bygningens profil som innovativ og bærekraftig, og gründerhuset vil bidra med liv, energi og kreativitet – noe våre øvrige leietakere vil ha stor nytte av, sier Sindre Juel Berg, konstituert administrerende direktør i Vestaksen Eiendom.

Grunnfinansieringen til gründerhuset kommer fra prosjektet Næringsvekst 2020, et samarbeid mellom kommunen og næringslivet. Med to millioner fra prosjektet som basis, har Næringsforeningen i Drammensregionen påtatt seg rollen som koordinator og driftsansvarlig de to første årene.

Jakter daglig leder

SporX har sentral beliggenhet like ved Drammen stasjon. Kontorbygningen har tydelig bærekraftprofil. Det passer gründerhuset perfekt. Her vil det utvikles et kreativt og innovativt miljø, noe som appellerer sterkt til gründere. Når vi i tillegg kan tilby muligheter for samspill med eksisterende næringsliv, det offentlige og akademia, har gründerhuset et glimrende utgangspunkt for å lykkes. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Rune Kjølstad som har startet jakten på gründerhusets daglige leder.

Næringsforeningen har rollen som tilrettelegger, og står ansvarlig for den praktiske driften av gründerhuset. Budsjettet for de to første årene er på fire millioner kroner.

Aktuelt

Kommunedelplan Gulskogen Nord

Tirsdag 26. oktober 2021 vedtok formannskapet i Drammen kommune at Kommunedelplan for Gulskogen Nord legges ut til offentlig ettersyn. 

Vi lanserer Engebredden!

Nytt boligprosjekt på gang i Dr. Hansteins gate 2 i Drammen sentrum 

Ny adm. direktør i Vestaksen Eiendom

Carl Brynjulfsen er ansatt som ny administrerende direktør i Vestaksen Eiendom.  

Sammen om Drammens gründerhus

Med «hele byen» i ryggen, skapes nå Drammens gründerhus. Målet er å utvikle et kraftsenter for innovasjon og entreprenørskap. I desember er det klart for åpning. Det skjer i en av Nordens mest bærekraftige kontorbygninger, SporX i Dr. Hansteins gate 13 like ved Drammen stasjon. 

Grunnplankenedleggelse for SporX

16. februar ble grunnplanken signert av ordføreren til et flott oppmøte utenfor SporX. 

Vant kontrakt om å forvalte 126 boliger

Vestaksen Eiendomsforvaltning er valgt som forretningsfører og forvalter av 126 leiligheter som Drammen Boligstiftelse leier ut. 

Betonmast bygger for Vestaksen

Vestaksen Eiendom har inngått avtale med Betonmast Buskerud-Vestfold om bygging av Dr. Hansteins gt. 13 i Drammen, Norges tredje høyeste bygg i rent tre. Kontrakten er på vel 200 millioner kroner. Kontorbygningen får status som BREEAM Outstanding. 

Konstituert adm. direktør i Vestaksen Eiendom

Sindre Juel Berg er fra 1.10.2020 konstituert som administrerende direktør i Vestaksen Eiendom. Berg er i dag selskapets CFO.  

Expandia først i Fiskumparken

Expandia Moduler har kjøpt den første tomten i Fiskumparken. Innen årets utgang flytter selskapet inn, og kan samle hele virksomheten som i dag drives i Kongsberg og Drammen. Dette blir starten på en utbygging som skal gå over mange år. 

Vi bygger BREEAM Outstanding kontorbygg i Drammen

– blir Norges tredje høyeste i rent tre 

Alle på plass i Stadionkvartalet

I dag overleverte vi siste leilighet i byggetrinn 5 på Stadionkvartalet. 

Lanseringsfest "Mesh Drammen"

Tirsdag lanserte Mesh sitt konsept i Drammen. Dagen startet med lanseringsfest i de gamle lokalene til Alfa Solskjerming i Dr. Hansteinsgt. 13, i Drammen. Turen gikk så videre til Mesh Nationaltheatret for lanseringsfest i Oslo. Her ble både "Mesh Youngstorget" og "Mesh Drammen" presentert. 

Vi lanserer "The Oak"

Topp moderne kombinasjonsbygg utvikles med eksponering mot E18 

Vi tilbyr rengjøring av gulv

Vestaksen Eiendomsforvaltning tilbyr feiing og rengjøring av gulv, garasjer, parkeringsanlegg, lagergulv og lignende. Ta kontakt med oss for tilbud.  

Vinner av gründerhus-konsept!

Mandag mottok The Creators Community prisen for byens mest komplette og lovende gründerhus-konsept. Prisutdelingen fant sted i Storstua til Rådhuset i Drammen. 

Åpning av senter for urbant landbruk

Vi var med på staslig åpning av nasjonalt senter for urbant landbruk på NMBU.  

Alle på plass i Bragernes Kvartal

Siste byggetrinn på Bragernes Kvartal er nå overlevert kunder. 

Agropolis i vinden

Egendyrket mat, nabosamvær i drivhuset, selvkjørende busser og solcellepaneler er bare noen av elementene i vårt nye prosjekt, «Agropolis». Se TV2 Nyhetenes innslag under. 

Vaktmesterne inn i eget hus

Vi utvider virksomheten. Nå tas seks vaktmestere med lang fartstid inn i eget hus. 

Riktig god jul

Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul! 

Innflytting byggetrinn 4 på Stadionkvartalet

I disse dager flyttes det inn i 25 nye leiligheter på Stadionkvartalet. Vi ønsker alle de nye beboerne velkommen! 

Vi lanserer Fiskumparken

På Fiskum lanserer vi nå en ny næringspark på hele 820 mål! 

Drammen Works

I Drammen står vi sammen om felles kontorportal. Åtte eiendomsutviklere og tre næringsmeglere går sammen om å vise frem det beste byen har å by på av kontorlokaler. 

Unikt boligprosjekt i Mjøndalen forener jordbruk og boliger

I Mjøndalen «Nye Drammen» planlegges det nå et pilotprosjekt med 800 boliger der innbyggerne kan produsere egen og felles mat under en profesjonell bondes kyndige ledelse. Prosjekt "Agropolis", som er det første av sitt slag i Norge, ble presentert under Arendalsuka. 

Earth Overshoot Day

I dag er det Earth Overshoot Day. Det betyr at menneskene på jorda har forbrukt det planeten vår klarer å reprodusere på et år på syv måneder.  

Innflytting Bragernes Kvartal, byggetrinn 1

Denne uken er det overlevering av 47 leiligheter i byggetrinn 1 på Bragernes Kvartal. Leilighetene har blitt så flotte og vi håper at beboerne vil trives. 

Salgsstart byggetrinn 5 på Stadionkvartalet!

Torsdag 12. april kl 1800 blir det salgsstart på de siste 31 leilighetene i Stadionkvartalet, Mjøndalen. 

Velkommen til Sindre og Erland!

Vi starter 2018 med å ønske Sindre Juel Berg og Erland Lia velkommen til oss. Sindre er vår nye CFO og Erland vil ha ansvaret for våre kunder, i stillingen Prosjektleder ettermarked og service. Estate og Bygg.no har skrevet om saken. Les mer lenger ned på siden. 

Byggetrinn 4, Stadionkvartalet

Vi er i gang med byggingen! 

Film om Dyrmyrskauen!

Vi har fått laget film om Dyrmyrskauen 

Ny adm. dir. i Vestaksen!

Leder Vestaksen til videre vekst 

Veidekke bygger Bragernes Kvartal!

Vestaksen med rekordkontrakt! 

Vi bygger Storcash Buskerud!

Vi bygger Storcash Buskerud i Kobbervikdalen! 

Facebook

Vi er på Facebook! 

Salget er igang!

28.mai var det endelig klart for salgsstart på Bragernes Kvartal! 

Vi støtter Zero!

Vi er støttespillere til Zero! 

Solceller på plass i Stadionkvartalet

NRK: Endelig tar Norge etter Nord-Europa 

Bygger på branntomt

Drammens Tidende: Brann fører til millionsatsing 

Dyrmyrskauen bygging

Byggestart på Dyrmyrskauen 

Venners venner

Velkommen til venners venner pølsefest 

Nytt kvartal i Drammen

Bygger nytt kvartal i Drammen sentrum